Activiteiten 2013-2014

2014

Groningen 14 december Concertzaal Vrijdag, concert "Grondloos vuur" m.m.v. Yuri Makarov, viool, en Andrei Makarov, piano.

flyer Grondloos Vuur

Groningen 26 oktober Sint Jozefkathedraal, Caucasica zingt in het kader van Een Uurtje Eeuwigheid religieuze liederen, klaag- en wiegeliederen uit Armenië, Georgië en Rusland.

Op het programma staan onder andere delen uit de Surp Patarak (de Armeense Heilige Mis) van Yekmalian, Armeense klaag- en wiegeliederen van Komitas en Russische hymnes van Archangelski, Tanejev en Tsjaikovski.

Groningen 24 oktober Synagoge, Caucasica treedt kort op tijdens het concert van Khareba.

Groningen 1 juli Hanzehogeschool, kort optreden tijdens de herdenking van Andries Rodenboog, overleden op 10-6-2014.

Annen 14 juni, Caucasica treedt drie keer een half uur op tijdens het Vocaal Festival Annen, dat dit jaar voor de vijfde keer wordt gehouden.

Haren 19 april De Dilgt, besloten concert ter nagedachtenis aan Katja Levinga, overleden op 28-1-2014.

2013

Groningen 30 november Het Heerenhuis, tijdens de week van de Russische taal en cultuur treedt Caucasica nogmaals op met het Verbond met de eenakter Het Jubileum van Tsjechov.

Haren 15 oktober Dorpskerk, reprise van het concert van 9 juni in het kader van de Ruslandweek Haren.

Ruinen 3, 10 en 17 augustus, Caucasica doet in kleine bezetting mee met de tuinvoorstellingen van de eenakter het Jubileum van Tsjechov.

flyer het Jubileum

Garnwerd 30 juni 2013 Sint-Ludgerkerk, Caucasica treedt op tijdens het huiskamerfestival Te Gast in Garnwerd.

affiche concert Groningen 9 juni 2013 15.00 Lutherse kerk: concert Kinderlijke Waanzin.
Georgische, Armeense en Russische liederen, muziek en gedichten geïnspireerd op de jeugdpoëzie van Mikhail Lermontov met pianist Andrei Makarov.
De poezieteksten (pdf).

Caucasica is op reis geweest naar Georgië van 26 april tot 3 mei. We hebben gezongen in de Katholieke kerk en twee scholen in Tbilisi en we hebben live opgetreden op de Georgische tv, zie dit YouTube-filmpje.